O-Ringen Etapp 4 (2016-07-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sälfjället
Distans: Långdistans
Sträcka: 11.57 km
Tid: 64:18
Startade tidigt och det var dimma på morgonen. Var väldigt försiktig och försökte orientera noggrannt, men det var svårt att hålla riktningen när man inte såg något.
Fick k1 bra. Till k2 hade jag koll på den stora sänkan och de ljusgröna områdena (väldigt svåra att se på den här kartan), men tappade riktningen och gled förbi nedanför kontrollen. Utan dimma hade man ju sett höjden... Tappade nästan 2 min på sträckan.
Till k4 kom jag lite snett, men det var ett helt led med folk påväg upp i sänkan så förstod att den satt högre upp. Tappade kanske 20-30s.
Tyckte jag höll höjden hyfsat till k5 och tänkte bara glida ned till grönrastret, men uppenbarligen hade jag tappat riktningen även här. Hade tur och kunde läsa in mig på blåpricken. Tappade 1½ minut.
Såg ingenting på sträckan mot k7. Kollade på kompassen väldigt ofta och satsade på att pricka gölarna. Kände att jag gick lite för rakt i början så svängde mer vänster för att vara säker på att träffa dem. Genomförde sträckan bra, men är ändå 50s efter. Betydligt lättare sträcka utan dimma...
Från k8 och halvvägs till k13 var sikten god. Inga problem med orienteringen.
Slarvade med riktningen på långsträckan till k14 och hade egentligen inte en aning om var jag kom ut på stigen. Klev av den och hamnade precis vid sjöarna, så det blev ganska bra. Även här betydligt mer snabblöpt med bättre sikt. När det började gå utför lättade dimman. Tappade dock rätt mycket tid på sista kontrollen (drygt ½ min) för att jag gick genom skogen i början istället för att gå rakt ut i backen.

Höll ändå ihop det ganska bra med tanke på omständigheterna. Tappade till en 4:e plats i totalen.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen Etapp 4 (2016-07-28) O-Ringen Etapp 4 (2016-07-28)