JWOC Long (2016-07-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Val Müstair
Land: Schweiz
Distans: Långdistans
Sträcka: 10.56 km
Tid: 78:25
Inleder kontrollerat. Lite osäker mot k2 men blir inte direkt något misstag.
Tappar en del tid på k5 (drygt 30s). Båda vägvalen är ungefär lika snabba, men det var snabbare att skråa mer upp mot stigen istället för att gå så rakt upp som jag gjorde.
Ganska osäker ned mot k6, tappar drygt 30s.
Tappade drygt 40s ut från k6, gick alldeles för rakt ned och det var riktigt brant. Borde tagit lilla stigen i ringkanten. Imark körde rakt på och var snabbast på sträckan, men det känns som det är värt att gå runt för att spara på krafterna.
Bra k7-10. Rätt knackigt till k11, börjar vara rätt trött.
Behöver gå nästan hela backen upp till k12, låren helt stumma av mjölksyra.
Hade samlat upp en liten klunga på 3 personer som sprang om mig när jag stannade och drack vid k13. Hakade sedan på deras ryggar ut från kontrollen i fel riktning (onödigt att gå över höjden). När vi kom ut på vägen fick jag för mig att eftersom jag inte orkade springa uppför backen till k12 så skulle jag inte orka springa nu heller och tänkte att ska jag gå är det lika bra att gå kortaste vägen. Tappade över 2 min på sträckan, man är inte alltid helt smart när man är trött... Fick k15 och 16 bra. När jag gick ut från k16 såg jag min lilla klunga på toppen av backen framför mig.

Höll ihop orienteringen bra på slutet och är egentligen hyfsat nöjd med mitt tekniska genomförande av banan. Fysiskt var det dock dåligt. Det är det jobbigaste loppet jag har sprungit, har aldrig haft så mycket mjölksyra i låren. Från k12 var det bara platt och nedför som fungerade. Låren var helt körda så fort det gick uppför. När jag gick i mål kändes det som jag hade gått halva banan. Höjden påverkade förstås mycket, men uppladdningen var dålig också. Spydde kvällen innan (förmodligen nervositetsgrej, liknande har hänt tidigare) och sov rätt dåligt. Började också känna mig lite krasslig efter loppet och blev sedan förkyld så måste haft något skit i kroppen.
Visa kommentarer (0)
 
JWOC Long (2016-07-11) JWOC Long (2016-07-11)