Jukola (2018-06-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hälvälä/Hollola, Lahtis
Land: Finland
Distans: Stafett
Sträcka: 2
Sträcka: 13.11 km
Tid: 71:44
Gick ut som 78:a, +5:10 efter täten.
Inledde loppet riktigt bra. Hade förvånandsvärt bra självförtroende trots att jag precis kommit tillbaka från skada och plockade mina gafflingar utan problem. Hade plockat 36 placeringar och låg 8:a på sträckan vid k5.

Tappade ca 2,5 min på k6. Hade stenkoll när jag lämnade stigen eftersom det var en vätskekontroll där, men började tveka in mot kontrollen och då vek resten av klungan ner vänster och jag hängde på. Onödigt.

Resten av loppet var mycket löpning i led. Är inte tillräckligt stark fysiskt för att borra om vid sidan av ledet. Inte så konstigt med tanke på hur lite jag har kunnat springa senaste månaderna. Kändes som jag var ensam om att ha min gaffel vid k14/15, men hade bra koll på orienteringen och fick dem utan problem. Stabilt in i mål och växlade ut Ville som 42:a, +7:54. Han gjorde ett kanonlopp och plockade till 17:e plats! Riktigt häftigt. Resten av laget sprang också bra och vi gick i mål som 66:a. Riktigt bra för ett lag med 19,5 år i genomsnittsålder!

Jag mådde skitdåligt efter loppet, nattmage delux. Hela våren har jag suttit hemma, följt liveresultat och varit avundsjuk på alla som kan springa tävlingar och ta ut sig ordentligt. Nu fick jag äntligen också göra det! Lite märkligt att man kan se fram emot att må så dåligt. Tyckte det hela var rätt komiskt, så satt och skrattade högt för mig själv på en finsk bajamaja klockan halv två på natten. Underbart.
Visa kommentarer (0)
 
Jukola (2018-06-17) Jukola (2018-06-17)