Jukola (2017-06-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Harpatti
Arrangör: Kalevan Rasti
Land: Finland
Distans: Stafett
Sträcka: 1
Sträcka: 15.24 km
Tid: 87:35
Hade startnummer 721 så var lite nervös inför starten. Öppnade stenhårt för att komma med i draget. Jag hade nog passerat närmare 600 lag innan jag var halvvägs till ettan. Var om Linné med nr. 8 och in mot kontrollen kom jag ikapp SNO med nr. 6. Lyckades dock inte ställa om från att hetsa till att orientera när vi lämnade vägen och började yra när jag kom till fel gaffel. Tappade 3 min och fick börja jaga om massor av lag igen. Kostade mycket kraft.

Sprang bra flera kontroller och plockade placeringar. Innan långsträckan låg jag med i en klunga. De som låg först sprang rakt fram över stora vägen, men jag ville inte in och härja i grönområdena så vek vänster. Fick inte med mig någon så var plötsligt helt ensam. Plockade 67 placeringar mellan k10 och k13 så förmodligen var det ändå rätt beslut. Började dock bli rejält sliten.

Kom ihop med en ny klunga. Jag ville ut till stigen för att få en bra ingång till k16, men klungan drog mer rakt och den här gången gick jag med klungan. Det var dumt, var 3:30 efter bästa sträcktid. Slarvade sedan med riktningen till k17 så tappade ytterligare 3 min.

Riktigt missnöjd med loppet. Om jag hade hållit ihop det på slutet hade jag växlat kring placering 100, vilket ändå hade varit godkänt. Nu rann det iväg till placering 205... Fick också ondare i knät än vad jag haft på länge.

Laget slutade 111, men vi hade kapacitet att komma betydligt bättre. Vi får ta revansch nästa år!
Visa kommentarer (0)
 
Jukola (2017-06-17) Jukola (2017-06-17)